Mikä on oikea rengaspaine?

Rengas menettää ilmanpainettaan pikkuhiljaa ajan myötä. Liian alhainen rengaspaine kasvattaa auton polttoaineen kulutusta, kuluttaa renkaita tarpeettoman paljon ja altistaa renkaat rasitusvaurioille. Liian alhaisilla rengaspaineilla voi auton ajokäytös ääritilanteissa muuttua vaaralliseksi.Tämän vuoksi rengaspaineet tulisi tarkistaa vähintään kerran kuukaudessa. 

Oikea painearvo löytyy yleensä auton ovipilarista, polttoainesäiliön täyttöluukusta tai ohjekirjasta. Jos olet epävarma, voit myös tarkistaa painesuosituksen auton- tai renkaan valmistajalta tai myyjältä. Huomioi myös auton kuormitus - jos olet lähdössä esim. kesälomamatkalle täyteen kuormatulla autolla, tulee myös renkaissa käyttää täyden kuormituksen paineita.

Tiedä painemittarisi virhe tai käytä vain tarkistettuja mittareita  - vanha, kulunut ja kolhuja saanut painemittari voi helposti näyttää 20 % väärin!

Huomioi rengaspaineita tarkastaessasi myös lämpötilan vaikutus - rengas lämpenee ajon aikana reilusti ja henkilöauton renkaan paine nousee renkaan lämmetessä n. 0,1 bar jokaista 10 astetta kohden. Painesuositukset on kuitenkin tarkoitettu aina kylmille renkaille (vallitseva ulkolämpötila). Tämän vuoksi tarkista paineet ennen ajoon lähtöä, kun renkaat eivät ole ehtineet vielä lämmetä. 

Talvirenkaisiin suositellaan 0,2 bar painelisäystä autonvalmistajan suositusarvoihin