Paremmat renkaat aina taakse!

Jos toisella akselilla olleet renkaat ovat selkeästi toista kuluneemmat, tulee äkkiä mieleen asentaa paremmat renkaat vetävälle akselille, koska ne kuluvat siellä nopeammin. Takavetoisessa autossa näin tuleekin menetellä, mutta etuvetoisessa autossa ei! Paremmat renkaat tulee aina asentaa taka-akselille riippumatta siitä, onko auto etu-, taka- vai nelivetoinen. Tämä on ajoturvallisuuden kannalta erityisen tärkeää sellaisissa autossa, joissa ei ole ajonvakauden hallintajärjestelmää (ESC). ESC-järjestelmä auttaa auton hallinnan säilyttämisessä, mutta sekään ei kumoa fysiikan lakeja eikä pelasta onnettomuudelta jos renkaiden pito ei riitä. Pieni kulumisero ei vielä aiheuta vaaraa ja renkaiden paikkoja voidaankin vuorotella kulumisen tasaamiseksi. Takarenkaiden urasyvyys ei kuitenkaan saisi olla 1 mm alhaisempi kuin eturenkaissa. 

Mietitäänpä vaikka tilannetta, jossa auto joutuu vesiliirtoon; Kuluneemmat renkaat etuakselilla nousevat vesiliirtoon ja menettävät pitonsa ensin, jolloin kuljettaja tuntee tilanteen heti ohjauspyörässä ja hidastaa nopeutta auton pysyessä kulkusuunnassaan. Yleensä tästä selvitään säikähdyksellä. Mahdollinen törmäys tapahtuu keula edellä, mutta auton keulassa on törmäysenergiaa vastaan ottavaa "ruttausvaraa" ja airbagit suojaavat auton sisällä olijoita.

Ja päinvastainen tilanne; Kuluneemmat renkaat takana nousevat vesiliirtoon ja menettävät pitonsa ensin, jolloin tilanne tulee kuljettajalle täytenä yllätyksenä ja auto joutuu äkillisesti sivuluisuun tai pyörimisliikkeeseen. Kokenutkaan kuljettaja ei ehdi oikaisemaan tällaista maantienopeudessa yllättäen tapahtuvaa tilannetta. Mahdollisella törmäyksellä on tällöin kohtalokkaat seuraukset, koska törmäys tapahtuu todennäköisesti kylki edellä eikä auton kyljissä ole juurikaan varaa kasaanpainumiselle. Airbagitkaan eivät kylkitörmäyksessä anna suojaa matkustajille.

On väitetty että eturenkaat "auraavat tietä" takarenkaille, jolloin takarenkaille jää vähemmän vettä syrjäytettäväksi eikä vesiliirron vaaraa olisi kuluneillakaan takarenkailla. Suoraan ajettaessa näin saattaa ollakin, mutta kun tullaan suoralta kaarteeseen tai joudutaan tekemään väistöliike, etu- ja takarenkaat eivät enää kuljekaan peräkkäin ja takarenkaat joutuvat "puhtaalle ajouralle" juuri silloin kun niiden pitoa eniten tarvittaisiin! Autojen takapää on myös yleensä kevyempi, useissa autoissa painosta jakautuu 60% eteen ja 40% taakse, mikä osaltaan lisää takarenkaiden alttiutta vesiliirtoon. 

Kaikki yllämainittu pätee myös talviajoon; liukkailla keleillä ja loskaisella tiellä tarvitaan yhtä lailla paremmat renkaat taakse.